
Συνταγή για υγιεινά pancakes με μπανάνα και βρώμη.
Σήμερα το μενού έχει, τα πιο νόστιμα και ελαφριά pancakes με μπανάνα και βρώμη!
Τα pancakes ή στα ελληνικά τηγανίτες έχουν καθιερωθεί πλέον σε ένα από τα πιο δημοφιλή brunch γεύματα.
Οι περισσότεροι τα προτιμάμε μαζί με τον καφέ μας έξω ή όταν θέλουμε να φάμε κάτι διαφορετικό.
Όμως τις περισσότερες φορές θα έχουν πολλές θερμίδες και πολλά λιπαρά.
Και αυτό γιατί τα φτιάχνουν με αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και άλλα υλικά που δεν ταιριάζουν στην καθημερινή μας διατροφή.
Βλέπεις πολλά φαγητά όπως τα pancakes ή η πίτσα, με λίγες μικρές αλλαγές μπορούν να απενοχοποιηθούν και να μπουν στην καθημερινή διατροφή μας.
Σχετικό άρθρο: Υγιεινή Πίτσα με πίτα από σουβλάκι & κοτόπουλο
Όμως υπάρχει λύση για να τρως pancakes, κάθε μέρα, στο σπίτι σου και να είναι το ίδιο νόστιμα με αυτά που τρως έξω.
Α και για εσάς που αθλείστε, έχουν και πολύ πρωτεΐνη, άρα είναι ένα πλήρες γεύμα.
Για να γευστείς και εσύ, δίχως ενοχές το αγαπημένο σου γλυκό ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για τα πιο νόστιμα και υγιεινά σπιτικά pancakes με μπανάνα και βρώμη.
Για τα pancakes με μπανάνα και βρώμη θα χρειαστείτε:
1 ώριμη μπανάνα
2 αυγά (μεσαία στο μέγεθος)
1 κεσεδάκι cottage cheese (μπορείτε να επιλέξετε αν θα είναι με πλήρη ή χαμηλά λιπαρά)
100 γραμμάρια βρώμη
1 βανίλια σε σκόνη
Κανέλα (προεραιτικά)
Μέλι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε με το πιρούνι την μπανάνα.
Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη μπανάνα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το cottage cheese και το ανακατεύουμε και αυτό.
Μετά ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, τη βρώμη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Μπορούμε αν θέλουμε να αλέσουμε τη βρώμη για να είναι πιο λεία η υφή των pancakes.
Ψήσιμο
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν έχουμε λίγο λάδι καρύδας για να λαδώσουμε το τηγάνι.
Το συγκεκριμένο λάδι είναι ιδανικό για υψηλές θερμοκρασίες.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί.
Καλύτερα να ρίξετε τόσο μείγμα ώστε να μπορείτε να γυρίσετε το pancake εύκολα δίχως να διαλυθεί.
Το γυρνάτε, μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του.
Χρειάζεται ψήσιμο περίπου 3-4 λεπτά από τη μία και 1-2 λεπτά από την άλλη.
Τips
Μπορούμε να βάλουμε baking powder μαζί με τη βρώμη για να «φουσκώσουν» λίγο παραπάνω τα pancakes.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκόνη πρωτεΐνης με όποια γεύση θέλουμε προσαρμόζοντας τη δοσολογία της βρώμης ώστε να έχουμε ένα σχετικά ημίρευστο χυλό.
Για γαρνίρισμα μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε σας αρέσει.
Εγώ σας προτείνω μέλι και κανέλα, αλλά μπορείτε να βάλετε φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα ,ταχίνι με κακάο ή σκέτο και ό,τι άλλο εσείς θέλετε.
Και αν έχετε περιθώριο στις ημερήσιες θερμίδες σας, για λίγη νουτέλα ή μερέντα … γιατί όχι.
Αυτή ήταν η συνταγή ελπίζω να σας αρέσει.
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και έχει απίστευτη γεύση.
Περιμένω τα σχόλια σας και τις εντυπώσεις σας για τα pancakes με μπανάνα και βρώμη.
Κάντε follow στο instagram για να μην χάνετε καμία νέα συνταγή και άρθρο.
Μέχρι την επόμενη φορά…
Καλές προπονήσεις
Νίκος
Πηγή φωτογραφίας: centercutcook.com